Narva-Jõesuu rand saab saarejäänustest puhtaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva-Jõesuu rand pühapäeval, 25. juulil 2010.
Narva-Jõesuu rand pühapäeval, 25. juulil 2010. Foto: Sergei Stepanov

Enamus eile läbi Narva veehoidla lüüside lastud ujuvast saarest pudenenud puu- ja pinnasetükkidest on tänaseks vabatahtlike abil Narva-Jõesuu rannast koristatud.


Narva-Jõesuus puhkava Mart Kadastiku sõnul on ranna koristamisel tubli töö ära tehtud ning praegu polevat seal avanev üldse traagiline. Prahti asuti kiiresti koristama ning päris suletud ei olnud rand minutikski.

Küll aga viis eile levinud uudis ranna sulgemisest meeleheitele kohalikud hotellipidajad, kui «keskkonnakatastroofist» kuulnud inimesed broneeringuid tühistama hakkasid.

Ranna koristamisega tegelenud Sergei Stepanovi sõnul tõmmati rannas eile õhtul mõneks ajaks vardasse ujumist keelav punane lipp, sest inimesed oleksid võinud ennast vees hulpivate puutükkidega vigastada. «Aga nüüd on rand juba nii puhas, et lehvib kollane lipp ja on võimalik supelda,» ütles Stepanov täna lõuna ajal Postimees.ee’le.

Ta lisas, et ranna koristamist alustati juba eile õhtul ning täna läksid esimesed koristajad randa juba hommikul kella viie ajal. Kella seitsme paiku lisandus neile suur hulk vabatahtlikke, kelle seas oli palju Tartu Ülikooli Narva kolledži tudengeid ning lõunaks oli suurem osa rannast puhas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles