Rahaveokohver määris kupüürid tindiga

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakohver
Rahakohver Foto: Peeter Langovits

Turvafirma töötajate käes aktiveerus möödunud nädalal Kuressaares Ajamajas spetsiaalne kohver Swedbanki rahaga, mille tulemusena kupüürid määrdusid tindiga.

«Tõepoolest, eelmisel nädalal aktiveerus Kuressaares transpordi käigus üks rahaveokohver. Tegu oli tehnilise probleemiga, mis selliste kohvrite puhul on võrdlemisi harv nähtus,» ütles AS G4S kommunikatsioonijuht Julia Garanža Meie Maale.

Klientide raha on kaitstud ning määrdunud kupüürid vahetatakse välja vastavalt Euroopa Keskpanga otsusele. Kohe pärast kohvri aktiveerumist korraldas G4S põranda koristustööd.

«Kuna tegemist on tundliku infoga, mis puudutab otseselt kliendi väärtuste kaitset, rohkem infot selle vahejuhtumi kohta pole mul võimalik anda,» lisas Garanža, mistõttu ei soostunud ta vastama küsimusele, kui palju oli kohvris raha ja kui suur hulk sellest sai tindiga kahjustada. 

SQS rahaveo turvakohvrid teevad ise kindlaks sissemurdmise või selle katse ning määrivad rahatähed kahevärvilise tindiga. Kupüüre on võimatu puhastada ja neid ei saa kusagil kasutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles