Põhja-Korea saatis koju tagasi sinna põgenenud lõunakorealase

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panmunjomi piirikülas lasid põhjast lõunasse põgenenud möödunud nädalal diktatuuririigi poole teele õhupallid maiustustega.
Panmunjomi piirikülas lasid põhjast lõunasse põgenenud möödunud nädalal diktatuuririigi poole teele õhupallid maiustustega. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea saatis täna kodumaale tagasi lõunakorealase, kes oli tulnud ebaseaduslikult demokraatlikust Koreast kommunistliku diktatuuririiki.

52-aastane Kim Sang-Gun anti Lõuna-Korea võimudele üle Panmunjomi piirikülas.

Põhja-Korea ametlik uudisteagentuur KCNA ütles eelmisel nädalal, et Kim saabus Põhja-Koreasse ebaseadulikult kolmanda riigi kaudu ja tegi seda seetõttu, et Lõuna-Koreas on raske elada.

KCNA ei täpsustanud, millal ja kus Kim piiri ületas, ega miks ta tagasi saadeti.

Loata reisimine Põhja-Koreasse on Lõuna-Korea riikliku julgeoleku seadustega keelatud ja Kimi võib oodata vanglakaristus. Lõuna-Korea ühinemisministeerium ütles, et julgeolekutöötajad küsitlevad Kimi.

Alates Korea sõja lõpust 1953. aastal on Lõuna-Koreasse põgenenud üle 26 000 põhjakorealase, kuid vastupidised pagemised on väga haruldased.

Varem on Põhja-Korea lubanud üksikutel vastupidiselt liikuvatel ülejooksikutel riiki jääda.

Eelmisel aastal saatis Pyongyang ootamatult kodumaale kuus lõunakorealast, kes olid saabunud riiki aastatel 2009-2012.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles