Galerii: Toompea lossis avas uksed lastetuba

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toompea lossis valmis sügishooaja alguseks lastetuba, kus saavad aega veeta nii riigikogu liikmete kui kantselei ametnike lapsed.

Riigikogu pressiesindaja sõnul on lossi esimesel korrusel asuvat ruumi võimalik kasutada kuni 25-liikmelisel lastegrupil, seejuures on olemas tingimused ka väikelaste hoidmiseks ja nende eest hoolitsemiseks. Eelkõige on saadikute algatusel rajatud lastetuba mõeldud viie- kuni kümneaastastele lastele, ütles pressiesindaja Postimehele.

Samuti saab ruumis korraldada nõupidamisi, kui kohtumistest osavõtjatel on kaasas väikesed lapsed, ning kasutada seda puhkeruumina.

Riigikogu liikmed ja kantselei töötajad on lastetuppa kogunud hulga mänguasju, mänge ning raamatuid. Ruumi ümberkujundamine ja sisustamine läks maksma ligi 16 500 eurot.

Toompea lossis lastetoa avamiseks tegid mullu novembris riigikogu kantselei direktorile ettepaneku 51 riigikogu liiget. Nende sõnul ei ühti parlamendi tööaeg sageli lasteaedade, -sõimede ja koolide pikapäevarühmade tööajaga, samas aga puudub hoonetekompleksis lapse- ja lapsevanemasõbralik ruum, kuhu saaks kutsuda kellegi lapsi hoidma, et ise samal ajal tööle pühenduda, olemata lapsest seejuures liiga kaugel.

«Nii riigikogu kantselei töötajatel kui riigikogu liikmetel on eelkooliealisi ja kooliealisi lapsi, kelle olemasolu ei tohiks olla töötamisel taagaks, vaid kelle üle peaksime ühiselt rõõmustama ja laste arengukeskkonna kujundamisele kaasa aitama,» märkisid saadikud toona.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles