Valitsus annab Saaremaa loodavale ühendvallale tasuta hoone

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare kesklinn.
Kuressaare kesklinn. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Valitsus otsustas tasuta anda loodavale Lääne-Saare ühendvalla volikogu ja vallavalitsuse jaoks Kuresssaares seni maanteeameti kasutuses olnud hoone.

Praegu majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisel olev Kuressaare linnas asuva Marientali tee 27 kinnistu võõrandatakse otsustuskorras tasuta Kaarma vallale.

Kaarma, Kärla ja Lümanda vallad ühinesid augustis Lääne-Saare vallaks ning uue omavalitsusüksuse volikogu ja vallavalitsuse asukoht on Kuressaare, Marientali tee 27, kus praegu asub maanteeameti lääne regiooni Kuressaare esindus. Samuti rendib kinnistut Kaarma vald.

Hoone kasulik pind on 2373 ruutmeetrit, millest Kaarma valla kasutuses on praegu 734 ruutmeetrit.

Seoses struktuurimuudatustega ja osalisele üleminekule e-teenustele maanteeameti vajadused büroopinna järele vähenevad, seisab valitsuse korralduse seletuskirjas. Amet vajab edasiseks Kuressaare esinduse toimimiseks büroopinda kokku ligikaudu 500 ruutmeetri ulatuses hoone kogupinnast. Vald on nõus maanteeameti lääne regiooni Kuressaare esindusele ja liiklusregistribüroole vajalikke ruume rentima soodustingimustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles