Erkki Koort: tavainimese jaoks ohutase Eestis muutunud ei ole

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Koort.
Erkki Koort. Foto: Margus Ansu

Siseministeeriumi sisejulgeolekupoliitika asekantsler Erkki Koort leiab, et Eesti on oma elanike jaoks endiselt turvaline riik ning kaitsepolitseinik Eston Kohveri röövimine ei ole märk üldise ohutaseme tõusust.

«Ma ise magan rahulikult ja ma kinnitan, et ka kõik Eesti inimesed võivad rahulikult magada, see häiriv juhtum, mis meil täna on lahendada, Eesti riik tegeleb sellega igapäevaselt, aga see oli väga konkreetne üksikjuhtum, tavainimese jaoks ohutase muutunud ei ole, Eesti on turvaline riik,» ütles Koort ETV saates «Kahekõne», kinnitades, et ka Eesti piir peab, vahendas ERR Uudised.

Koort märkis, et kuigi tavakodanikud võivad oodata, et piiril oleks palju rohkem tarasid, võrku jms, on piiri väljaehitamist seni takistanud ka endiselt ratifitseerimata Eesti ja Venemaa piirileping.

«Pärast piirilepingu ratifitseerimist võib demarkatsioonikomisjon nihutada piiri tulevalt loodusest ja kohalikest oludest siia- või sinnapoole üle 50 meetri, aga kui rajada piir ja ehitada see suures osas välja, võib see märkimise käigus sattuda teise riigi territooriumile.»

Rääkides müüri või aia rajamisest idapiirile nentis Koort, et Euroopa Liidu liikmesriigid võiks nõuda Eesti piirile aeda, kui meie päevane illegaalsete immigrantide arv oleks umbes 100, praegu aga tabatakse ebaseaduslikke piiriületajaid umbes paar tükki nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles