Põhjamaade ja Balti riikide välisministrid nõuavad Venemaalt Kohvri viivitamatut vabastamist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver
Eston Kohver Foto: Ekraanitõmmis

Põhjamaade ja Balti riikide välisministrid võtsid täna Tallinnas vastu ühisavalduse, milles kutsuvad Venemaad üles Eston Kohvrit vabastama. 

Eesti välisminister Urmas Paet, Soome välisminister Erkki Tuomioja, Rootsi välisminister Carl Bildt, Taani välisminister Martin Lidegaard, Islandi välisminister Gunnar Bragi Sveinsson, Norra asevälisminister Hans Brattskar, Läti välisminister Edgars Rinkēvičs ja Leedu välisminister Linas Linkevičius võtsid vastu ühisvalduse, milles nad väljendavad sügavat muret 5. septembril aset leidnud juhtumi üle, kus töökohustusi täitnud kaitsepolitseinik Eston Kohvrilt võtsid Venemaa julgeolekuteenistuse töötajad Eesti territooriumil vabaduse.

«Eston Kohver viidi jõudu kasutades Venemaale ning teda hoitakse Moskvas vahi all,» väljendasid Eesti, Soome, Rootsi, Norra, Islandi, Taani, Läti ja Leedu välisminister ühisavalduses. «Kutsume Venemaad üles otsekohe Eston Kohvrit vabastama ning tagama tema turvalise naasmise Eestisse,» rõhutasid nad.  

Eile ja täna kohtuvad Tallinnas Põhjamaade ja Balti riikide välisministrid. Nad arutavad kohtumistel regionaalset ja Euroopa julgeolekuolukorda ning viimaseid arenguid Ukrainas. Samuti on kõne all energeetika küsimused piirkondlikust perspektiivist lähtuvalt ning olukord Lähis-Idas ja Iraagis. Veel räägitakse Põhjamaade ja Balti riikide koostöö tulevikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles