Üle 50-aastased britid nakatuvad üha sagedamini HIVi

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HIV-test.
HIV-test. Foto: AFP / Scanpix

Viimaste andmete põhjal on Suurbritannias toimunud suur tõus HIVi nakatumises üle 50-aastaste inimeste seas.

Vanemate kui 50-aastaste inimeste nakatumine Inglismaal, Walesis ja Põhja-Iirimaal kahekordistus vähem kui kümnendiga - 2000. aasta 299 uue juhtumiga võrreldes tuli 2007. aastal juurde 710 uut nakatumist, vahendab meditsiiniuudiste portaal mu.ee.

HIVi ja aidsiga seotud heategevusliku ühingu Terrence Higgins Trust ravijuht Jason Warriner ütles BBC-le antud teleintervjuus, et viimase seitsme aastaga on tõus olnud ligi 60 protsenti ning põhjuste hulka võib lugeda nii uute suhete loomise kui ka suurenenud reisimise.

Briti Tervisekaitse Agentuuri (Health Protection Agency ehk HPA) andmetel diagnoositi 2008. aastal ligi 7400 uut HIVi nakatumise juhtumit, seejuures 8 protsenti nakatunutest olid üle 50-aastased.

Teised seksuaalselt levivad nakkused on viimase kümne aasta jooksul näidanud sarnast kahekordistumist samas vanusegrupis, olles isegi suurema kasvutempoga kui noortel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles