Venemaa nõuab Ukraina trikimehe kohtu ette toomist

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööline pidi pooleldi siniseks värvitud viisnurga taas kuldseks võõpama.
Tööline pidi pooleldi siniseks värvitud viisnurga taas kuldseks võõpama. Foto: SCANPIX

Kreml nõuab Moskva kõrghoone tipu Ukraina värvidesse võõbanud trikimehe huligaansuse eest Venemaa kohtu ette saatmist ning andis selleks välja ka rahvusvahelise arreteerimiskäsu.

Kõrghoonete otsas ronijale Pavel Ušivetsile, keda tuntakse paremini hüüdnimedega Grigori ja Mustang Wanted, on esitatud tagaselja süüdistus augustis palju tähelepanu püüdnud triki eest, edastab The Moscow Times.

Ukraina asevälisminister Anton Geraštšenko kirjutas sotsiaalmeedias, et tema riik ei anna trikimeest mitte mingil juhul välja ning kirjeldas Grigorit kui Ukraina kangelast. Ta rõhutas, et Ukraina ei kavatse ühtegi oma kodanikku Venemaale kohtu ette saata.

Juhtumiga seoses on uurimise all veel kuus inimest, kinnitas advokaat Olga Lukmanova. Nende seas on ka meeskond, kes filmis Grigori tegevust. Vähemalt kaks inimest, keda kahtlustatakse seotuses toimunuga, on ka vahi alal võetud – Vene kodanikud Kirill Išutin ja Vladimir Podrezov.

Moskva miilits pidas pärast kõrghoone tipu siniseks võõpamise avastamist kinni neli inimest. Trikimees ise postitas seejärel peagi oma Facebooki leheküljele teate, et süüdi on ainult tema ning nõudis süütute Vene kodanike vabastamist.

Sealsamas teatas Grigori ka, et müüs ronimisest ja hoone värvimisest tehtud video 5000 dollari eest Kremil-meelsele uudistekanalile LifeNews.ru ja annetas raha Ukraina sõduritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles