Kasjanov ennustab Venemaale isolatsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix.

Vene opositsioonipoliitikud peavad Abhaasia ja Lõuna-Osseetia tunnustamist suureks veaks, mis tõukab Venemaad isolatsiooni.

«Pean seda sammu ekslikuks, kuna see on veel üks samm Vene Föderatsiooni eneseisolatsiooni poole,» ütles Vene Rahvademokraatliku Liidu liider Mihhail Kasjanov Interfaxi vahendusel.

«Kahtlemata tuleks Lõuna-Osseetia konflikti ja Abhaasia konflikti lahendada rahvusvaheliste mehhanismide kaudu,» leiab ta.

«See, kuidas Saakašvili tahtis Lõuna-Osseetia küsimust lahendada, ja Venemaa katse lahendada küsimust ühepoolse tunnustamisega, ei too positiivseid tulemusi ei Abhaasia, Lõuna-Osseetia, Gruusia ega Venemaa rahvastele,» leiab Kasjanov.

Paremjõudude Liidu juht Nikita Belõhh nimetas tunnustamisotsust «epohhiloovaks, kuid miinusmärgiga». «Üsna varsti saavad Vene kodanikud omal nahal kogeda, mis asi on rahvusvaheline isolatsioon,» ütles Belõhh ajakirjanikele teisipäeval.

Tema veendumuse kohaselt «suhtub maailma üldsus sellesse sammu negatiivselt».

«Meetmed, mida rahvusvaheline üldsus sellega seoses ette võtab, saavad olema igati konkreetsed: kaubanduse piiramine, Vene kodanike reisimise piiramine,» ennustas poliitik.

«Me näitasime endid topeltstandardite kasutajatena: tunnustamata Kosovot, tunnustasime Abhaasiat ja Lõuna-Osseetiat,» lisas ta.

«Abhaasia ja Lõuna-Osseetia eneste roll jääb aga rahvusvahelises protsessis meie tunnustusest hoolimata muutumata,» usub Belõhh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles