Ukrainasse sisenes taas umbes 200 Venemaa veokit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina suunas liikuvad järjekordsed väidetavad Venemaa humanitaarabiveokid täna hommikul.
Ukraina suunas liikuvad järjekordsed väidetavad Venemaa humanitaarabiveokid täna hommikul. Foto: /AP

Täna varahommikul ületas Ukraina valitsuse loata ja Rahvusvahelise Punase risti saateta Venemaa-Ukraina piiri ligi kahesajast veokist koosnev järjekordne Venemaa niinimetatud humanitaarkonvoi.

Kella 9ks olid kõik 200 veokit piiri ületanud ja liiguvad Luganski oblastisse, et abivajajatele humanitaarabi viia, teatas Ria Novosti.

Itar-Tassi teatel tagavad kolonni turvalisust Ukraina venemeelsed separatistid.

Venemaa humanitaarabikolonni esimesed 35 masinat ületasid Ukraina piiri Vene meediakanalite teatel juba eile õhtul.

Venemaa telekanali Rossija 24 andmetel on veokites 2000 tonni erinevaid toiduaineid ja hädavanalikke kaupu nagu teravili, makaronid, suhkur, ravimid, diiselkütus, elektrigeneraatorid ja tekid. Telekanali andmetel pidi täna hommikul piirile jõudma koguni 300 masinast koosnev konvoi.

Ukraina piirivalveamet teatas eile, et Rostovi oblastis Venemaa-Ukraina piiri lähedal on Vene konvoi väidetava Vene humanitaarabiga. Konvoi paiknes Ukraina piiri lähedal Kamensk-Šahtinski asustatud piirkonnas.

Ameti sõnul on konvoi eesmärk anda humanitaarabi Kagu-Ukrainas, kuid võimudele ei ole veel teada missugust humanitaarabi osutatakse.

Neljapäeval teatas Vene välisministeeriumi pressiesindaja Aleksandr Lukaševitš, et Moskval puuduvad hetkel Ukrainaga ühised plaanid, mis võimaldaksid saata humanitaarabi Kagu-Ukrainasse. Esindaja sõnul humanitaarabi osutamise võimalusi arutatakse. Ta tuletas meelde, et Ukraina ja Venemaa president jõudsid 26. augustil kokkuleppele Vene humanitaarabi riiki toimetamises.

Lukaševitši sõnul koosneb humanitaarabi toidust, ravimitest, generaatoritest ja muust vajalikust.

22. augustil sisenes loata Venemaalt Ukrainasse 227 veokist koosnev kolonn, mis eiras kõiki humanitaarabi edastamiseks kokku lepitud tingimusi.

Ukraina ja rahvusvaheline üldsus mõistsid Venemaa tegevuse toona hukka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles