Astok: ajateenistuse lühendamise jutt polnud Reformierakonna poolt kuigi tark

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Logistikapataljoni ajateenijad sõdurieksamil.
Logistikapataljoni ajateenijad sõdurieksamil. Foto: Kaitseväe peastaap

Reformierakondlane Hannes Astok leidis, et mõne nädala eest tema kodupartei välja pakutud idee ajateenistuse lühendamisest polnud kõige mõistlikum.

«Eesti Vabariigi julgeoleku- ja kaitsepoliitika põhialused peaksid olema siiski parteideülesed, mitte lehmakauplemise objekt,» leidis ka Postimehe vastutav väljaandja Mart Luik Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Tundub, et käib selline jämeda otsa enda kätte rebimine valimiste eel,» leidis ajakirjanik ja õppejõud Priit Hõbemägi. «Reformierakond tundub olevat julgeolekuteemal laienharjal, aeg on õige, et sellistest asjadest rääkida.»

«IRL, selle esimees, endine kaitseminister Urmas Reinsalu, kes varem on neil teemadel väga häälekas olnud, sel teemal eriti ei räägi. Sven Mikser, istuv kaitseminister, on vait nagu sukk, pole üldse kuulda tema arvamusi selle kohta,» loetles Hõbemägi.

«Kas võib olla, et ei taheta kaasa rääkida teemal, mille on üles tõstnud konkurent, tema teemale hoogu juurde anda?» pakkus Hõbemägi.

«Saan aru, et Keskerakond on vait, sest nad ei suuda läbi hammustada, millisel tasemel Kremli-meelsust nad suudavad oma elektoraadile maha müüa,» sõnas Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles