Kiiev: separatistid tegelevad Mariupoli lähisel aktiivse luuramisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelne separatist Donetskis.
Venemeelne separatist Donetskis. Foto: SCANPIX

Ida-Ukraina mässulised on aktiviseerinud luuretegevust Mariupoli linna ümbruses, et teha kindlaks Ukraina valitsusvägede paigutus, ütles täna julgeoleku- ja kaitsenõukogu pressiesindaja Andri Lõssenko.

Olukord linnas on Lõssenko sõnul rahulik ning väed kontrollivad täielikult olukorda Mariupoli juurdepääsuteedel. Donetski ja Luganski oblastis jätkub Vene vägede ja ebaseduslike relvarühmituste ümbergrupeerumine, ütles ta, lisades, et relvarahust hoolimata jätkavad mässulised provokatsioone.

Lõssenko sõnul vastavad Ukraina sõjaväelased omalt poolt tulega üksnes selge rünnaku korral nende positsioonidele või kontrollpostidele. Ametlikult kinnitatud andmetel on mässulised möödunud ööpäeva jooksul kaotanud 12 võitlejat ja kolm tanki.

Terrorivastase operatsiooni pressikeskus teatas aga oma Facebooki kontol, et mässulised tulistanud raketiseadeldistest Grad intensiivselt mitmeid Donetski oblasti asulaid.

Venemeelsete separatistide hõivatud territoorium Ukrainas ulatub nüüd Vene piirist Aasovi  mereni, teatas Kiiev neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles