Nädalavahetuse festivalidelt tabati 24 narkouimas pidulist

Martti Kass
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airport Jam 2010 Kiltsi lennuväljal 23.07.10
Airport Jam 2010 Kiltsi lennuväljal 23.07.10 Foto: Tõnis Bramanis

Politseile möödusid nädalavahetusel kestnud Viljandi pärimusmuusika festival ning Läänemaal toimunud Airport Jam töiselt. Enim tegid muret purjus alaealised ja narkootikume tarvitanud külastajad.

Möödunud nädalavahetusel, 23.–25. juulil Läänemaal toimunud festival Airport Jam möödus politseile töiselt, ent suuremate vahejuhtumiteta.

Festivali ajal avastati Läänemaal 18 piirkiiruse ületajat, neist üks juht ületas kiirust lubatust enam kui 41 kilomeetrit tunnis. Tabati neli mootorsõiduki juhti, kes olid tarvitanud alkoholi. 

Avastati üheksa alkoholijoobes alaealist ning neli isikut toimetati festivalilt kainenemisele. Narkootilise aine omamisi registreeriti neljal juhul ning narkootilise aine tarvitamise tunnustega isikuid tabati 10.

Haapsalu politseijaoskonna patrullteenistuse vanema Tarmo Paio sõnul möödus festival politsei jaoks üldjoontes rahumeelselt.

Isikuvastaseid kuritegusid politsei festivalil ei registreerinud ning koostöö ürituse turvameeskonnaga oli komissari sõnul ladus.

«Loomulikult on taunitav keelatud ainete ning alaealiste alkoholi tarbimine, kuid usun, et politsei sõnum jõudis kõigile seaduserikkujaile kohale. Turvameetmete ning seaduslikkuse järgimine on vajalik kõigi piduliste enda tervise ning elu huvides, et muusika ja festivali nautimisega ei kaasneks kurbi või suisa traagilisi õnnetusi,» sõnas komissar.

Samal ajal Viljandis toimunud pärimusmuusika festivalil toimetati nelja päeva jooksul kainenemisele kokku 22 isikut, peeti kinni 41 alkoholijoobes alaealist ja 14 narkootikume tarvitanud isikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles