Venemaa omavoliline humanitaarabikolonn lahkus Ukrainast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Humanitaarabiveok ühes Ida-Ukraina piiripunktis.
Humanitaarabiveok ühes Ida-Ukraina piiripunktis. Foto: SCANPIX

Kõik väidetavalt Vene humanitaarabi Luganskisse toimetanud sõidukid on Venemaale naasnud, ütles laupäeva õhtul Vene tolliameti lõuna osakonna kõneisik Rajan Farukšin.

«Kõigi veokite tollikontroll lõppes kell 20.30 Moskva aja järgi. Luganski suunas lahkunud sõidukite arv klappis naasnud sõidukite arvuga,» lausus Farukšin.

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) missiooni juht Rostovi oblastis Paul Picard ütles varem, et missiooni vaatlejad registreerisid Venemaa Donetski kontrollpunktis laupäeva varahommikuks 220 sõiduki läbimise.

«Alates 22.30 reedel jälgisime me 220 humanitaarkonvoi sõiduki suundumist Ukraina piirile, 193s neist olid kaubad ja ülejäänud olid toetussõidukid,» ütles Picard ajakirjanikele.

Ukraina poole sõnul kontrollisid Vene piirivalvurid ja tolliametnikud neist vaid esimest neljakümmet.

Pärast Luganskis kauba mahalaadimist jõusid esimene veok tagasi Venemaale kell 15.20 Moskva aja järgi.

Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu kõneisiku Andri Lõssenko sõnul ei võimaldatud Ukraina tolliteenistusel Venemaa veokeid läbi vaadata.

«Sel varahommikul toimetas Venemaa ilma Rahvusvahelise Punase Risti esindajate juuresolekuta ebaseaduslikult läbi Venemaa Donetski ja Ukraina Izvarine piiripunkti nõndanimetatud humanitaarlasti,» ütles Lõssenko, kelle sõnul pole teada, mis veokites oli.

Augustis sisenes Ida-Ukrainasse ilma Kiievi loata 227 väidetavat Vene humanitaarabiveokit, Moskva sellne samm pälvis lääneriikide hukkamõistu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles