Proviisorid soovivad hakata riigile tervishoiuteenust osutama

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Proviisor digiretsepti alusel ravimit väljastamas.
Proviisor digiretsepti alusel ravimit väljastamas. Foto: Liis Treimann

Täna asutatud Proviisorite Koja tegevusega loodetakse saada lahendus kahele praegu kõige teravamale probleemile - esiteks leiavad proviisorid, et teenuse kvaliteedi huvides peaks apteekide omanikud olema proviisorid ise ja teiseks soovivad proviisorid hakata riigile tervishoiuteenust osutama.

«Ärimees-omaniku esimene huvi on kasum, aga meie oleme õppinud arstiteaduskonnas ja meie kutse-eetika ei luba meil lähtuda ärist. Kõik proviisorid, kes apteegis töötavad, lähtuvad ikkagi inimesest, tema vajadustest ja probleemist, aga teda suunatakse omaniku poolt väga palju sinna äri poole,» rääkis üks proviisorite koja ellukutsujatest Karin Alamaa-Aas ERRi raadiouudistele, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Teiseks tahavad proviisorid hakata riigile tervishoiuteenust osutama, sest siis ei ole vaja ka ravimite müüginumbrite pärast muretseda.

«Kui riik aktsepteerib meid kui tervishoiuteenuse pakkujat, siis ei ole apteegi ainuke tulu enam ravimite müük, vaid riik ka maksab meile selle teenuse eest,» selgitas Alamaa-Aas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles