Iseiseisvust toetavad šotlased protestivad BBC kallutatuse vastu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brittide tüüpilised koogikesed Šotimaa värvides - neid valmistavad inglased, kes on loonud Šotimaa iseseisvust toetava ühenduse.
Brittide tüüpilised koogikesed Šotimaa värvides - neid valmistavad inglased, kes on loonud Šotimaa iseseisvust toetava ühenduse. Foto: SCANPIX

Šotimaa iseseisvuse toetajad süüdistavad Suurbritannia rahvusringhäälingut BBCd referendumiga seonduva liiga ühekülgses kajastamises ning korraldavad sel puhul täna ka Glasgows vastava protestiaktsiooni.

Protestiaktsioonil toimuva otseülekannet saab vaadata SIIT.

Viimane suur etteheide BBC kajastusele tuli eilse päeva põhjal. Glasgows toimus suur iseseisvuse toetajate üritus, mis täitis linna peatänava tuhandete inimestega, BBC kajastas aga hoopis väiksemamõõdulist Oranje ordu marssi Edinburgh'i tänavatel.

Sotsiaalvõrgustikes arutlevad iseseisvuse pooldajad nägid selles märki, et BBC toetab Šotimaa jäämist Ühendkuningriigi koosseisu, ega taha näidata tegelikke meeleolusid.

BBC väidab, et süüdistused on alusetud ning on seni esitatutele vastanud ka ametlike pöördumistega.

Oranje ordu moodustasid Põhja-Iirima protestandid, kes on tugevalt Ühendkuningriigi ühtsuse poolt, neid on süüdistatud aga vägivaldsuses ja sektantluse.

BBCle heidetakse ette ka isesisvuse toetajatele vähese eetriaja andmist ning nende räägitud moonutamist. Samuti mitmete ühekülgsete faktidega lugude esitamist, kus tekitatakse JAH-kampaania aktivistide sõnul inimestest tarbetut hirmu ja kahtlusi tuleviku suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles