Ligi 2000 Šoti iseseisvuse pooldajat protestis BBC kallutatuse vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Glasgow's BBC hoone ees.
Meeleavaldus Glasgow's BBC hoone ees. Foto: SCANPIX

Ligi 2000 Šotimaa iseseisvuse pooldajat protestis pühapäeval Glasgows Briti rahvusringhäälingu BBC Šoti referendumi eelse kampaania kajastuse üle.

Meeleavaldajate väitel kajastab BBC 18. septembri referendumiga seonduvat kallutatult JAH-leeri kahjuks.

Protestijad hüüdsid teel George'i väljakult piki Clyde'i jõge BBC Šotimaa haru peakontori ette Šoti iseseisvuse toetuseks loosungeid ja lehvitasid lippe.

Šoti esimene minister Alex Salmond süüdistas sel nädalal BBC poliitikatoimetajat Nick Robinsoni segavates vahelehüüetes pressibriifingu ajal.

JAH-kampaaniat juhtiv Salmond ütles pühapäevalehele Sunday Herald, et BBC kajastab referendumieelset kampaaniat kallutatult.

«Ärge mõistke mind valesti. Mulle meeldivad need inimesed, ent nad ei taipa, et tegutsevad kallutatult. See on alateadvuslik erapoolikkus, mis on iseenesest kõige tavatum asi,» lausus Salmond.

BBC on kinnitanud, et on kajastanud kampaaniat tasakaalustatult ja erapooletult ning Robinsoni vahelehüüded Salmondi esinemise ajal olid õigustatud.

Viimase, 11. septembril avalikustatud You Gov küsitluse põhjal toetab Suurbritannia koosseisu jäämist 52 protsenti ning lahkulöömist 48 protsenti hääleõiguslikest elanikest.

Rahvahääletusel ei ole õigust osaleda Šotimaal sündinud brittidel, kelle praeguseks elukohaks on Inglismaa, Wales või Põhja-Iirimaa.

Inglismaa ja Šotimaa ühendati poliitiliselt 1707. Aastal. Šotimaal on märkimisväärne autonoomia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles