Kuressaare lipuväljak maksab esialgu arvatust viis korda rohkem

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kuressaare lipuväljaku põhiprojekti ja hinnakalkulatsiooni koostanud OÜ Klotoid hinnangul on selle maksumus üle viie korra suurem kui linnapea Hannes Hanso esialgu pakutud summa.

Juulis ütles Hannes Hanso, et lipuväljaku rajamist on lubanud rahastada siseministeerium. Siseminister Hanno Pevkurilt pärines ka idee maakonna keskustesse lipuväljakud rajada. Siis märkis Hanso, et esialgsete hinnangute kohaselt võiks lipuväljak maksma minna umbes 20 000 eurot ja valmis saada oktoobrikuus, kirjutab Saarte Hääl.

Esmaspäeval saatis abilinnapea Taavi Kurisoo siseminister Hanno Pevkurile kirja, milles märkis, et linnavalitsus ootab siseministri rahastamisotsust Vabadussõja ausamba platsile kavandatava lipuväljaku kohta. Kalkulatsiooni järgi maksab see 105 000 eurot.

Pevkur ütles Saarte Häälele, et ministeerium küll toetab Kuressaare lipuväljaku rajamist, kuid põhirahastus tuleb linnavalitsusel endal leida.

«Arvestades esialgsete hinnangute ja praeguseks teadaoleva projektimahu vahet, oleks Kuressaarel mõistlik hakata ette valmistama projektitaotlusi erinevatele fondidele. Ministeerium on valmis Kuressaaret lipuväljaku rajamisel toetama, ent põhirahastus tuleb linnal leida nii oma eelarvest kui ka võimalusel erinevatest europrojektidest,» rääkis Pevkur.

Linnapea Hanso on praegu puhkusel ja osaleb Uhhuduuril. Ka abilinnapea Taavi Kurisoo kommentaari ei õnnestunud Saarte Häälel reedel saada, kuid linnavalitsuse pressiesindaja Geili Heinmaa andis lootust, et linnavalitsuse selgitus tuleb järgmise nädala alguses.

Lipuväljaku rajamise suuremad kuluartiklid on projekti järgi sajuvee välistorustik, valgustus ja munakivisillutise paigaldamine koos transpordiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles