Eston Kohvri vabastamist on nõudnud üle 20 riigi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Liis Treimann

Välisminister Urmas Paeti sõnul hindab Eesti kõrgelt sõprade ja liitlaste toetust ning üleskutset Venemaale 5. septembril Eesti territooriumilt Venemaale viidud ja seal vahistatud kaitsepolitseinik Eston Kohveri koheseks vabastamiseks.

«Eestile on selles küsimuses toetust avaldanud ja Kohvri Eestisse saatmist avaliku seisukohavõtuga toetanud paljud riigid,» märkis ta.

Ta lisas, et Eston Kohvri vabastamist ja Venemaalt Eestisse naasmise võimaldamist on avaliku seisukohavõtuga nõudnud Ameerika Ühendriigid, Saksamaa, Taani, Portugal, Ühendkuningriik, Soome, Iirimaa, Austria, Hispaania, Türgi, Kanada, Läti, Itaalia, Leedu, Gruusia, Tšehhi, Belgia, Poola, Holland, Prantsusmaa ja Rootsi.

«Samuti tegid Põhjamaade ja Balti riikide – koos Eestiga siis Soome, Rootsi, Norra, Taani, Island, Läti ja Leedu – välisministrid möödunud reedel kohtumisel Tallinnas ühisavalduse, et nõuda Eston Kohvri kohest vabastamist,» ütles Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles