Donetski oblastis hukkus lahingutes kuus rahumeelset kodanikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AFP ajakirjanikud varjavad end lahingtegevuse eest Donetski lennujaama lähistel.
AFP ajakirjanikud varjavad end lahingtegevuse eest Donetski lennujaama lähistel. Foto: SCANPIX

Endiselt venemeelsete käes olevas Donetskis hukkus viimase ööpäeva jooksul kuus ja sai vigastada 15 rahumeelset elanikku, teatas täna Donetski linnanõukogu. 

Neli inimest neist hukkusid mürsukildude tabamusest. Tegemist on seni kõige hullema vaherahu rikkumisega pärast 5. septembrit, mil see jõustuma pidanuks. Ukraina valitsus ei ole ametlikku hukkunute hulka veel kinnitanud, edastas uudisteagentuur AP.

Kaks Donetski põhjapoolset piirkonda langesid tugeva mürsutule alla ning lisaks inimohvritele tõi see kaasa ulatuslikke purustusi nii elu- kui administratiivhoonetele.

Rünnatakse eelkõige valitsusvägede käes olevat Donetski lennujaama, ent tule alla jäävad ka mitmed linna põhjapoolsed alad. Ukraina sõjaväe teatel tõrjuti seal nädalavahetusel 200 mässulise rünnak, ent selle käigus hukkus ka valitsusvägede sõdureid.

Luganski lennuväli on separatistide käes ning Ukraina valitsusväed lasid sealt taganedes õhku selle peamise maandumisraja, et takistada mässulistel selle kasutamist.

Ukraina sõjas on seni hukkunud vähemalt 3000 inimest ja üle miljoni Ukraina elaniku on kodudest lahkunud - suurem osa neist üle piiri Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles