Kaitsjatel õnnestus Eston Kohvriga kohtuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver
Eston Kohver Foto: Ekraanitõmmis

Eestist röövitud ning Moskvas spionaažis kahtlustuse saanud kaitsepolitsei ametniku Eston Kohvri kaitsjatel õnnestus esmaspäeval oma kaitsealusega esimest korda kohtuda.

Kohvri kaitsjad Nikolai Polozov ja Mark Feigin kinnitasid BNSile, et lõpetasid Kohvriga kohtumise kella 15.15 paiku.

Feigini sõnul kestis kohtumine ligi tund aega, kuid kohtumisel räägitut ta täpsemalt kommenteerida ei soovinud. Ta põhjendas seda advokaadi kohustusega hoida kliendi saladust. Ka ei soovinud Feigin kommenteerda, kas Kohver nõustus töötama uute advokaatidega.

Feigin sõnas, et Kohveri füüsiline seisund on suurepärane, kuid kaitsepolitseiniku vaimse seisundi kohta ei soovinud ta kommentaare jagada.

Feigini sõnul suhtlesid Kohver ja advokaadid vene keeles. Advokaat ei soovinud vastata küsimusele, kas Kohver võib edaspidi tõlki vajada.

Advokaat lisas, et kaitsjad on esitanud ka taotluse Kohver vahi alt vabastada, kohus hakkab taotlust arutama 18. septembril.

«Kuna on olukord on väga keeruline, ei saa ma täpsemaid kommentaare jagada,» ütles Feigin.

Varem on Polozov teatanud sotsiaalmeedias, et esitas Venemaa Julgeolekuteenituse FSB uurimistalitusse vajalikud taotlused, et saada ligipääsu Kohvri toimikule. Seejärel näidati Kohvri toimikut, mis kandis aga märget «salajane» ning ta andis ka allkirja, et kaitseb saladust.

10. septembril määras Eesti pool Kohvri kaitsjateks Mark Feigini ja Nikolai Polozovi.

Feigini hinnangul on Kohvri juhtumis mitmeid asjaolusid, mis viitavad loo positiivse, ehkki mitte väga kiire lahenemise võimalusele.

Välisministeeriumist öeldi Postimehele, et järgmine kohtumine advokaatidega on plaanis kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles