Politsei tabas autoroolist 10-aastase tüdruku

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pühapäeva pärastlõunal peatasid Jõhvi patrullpolitseinikud kahtlase sõidustiiliga auto, mille roolis oli 10-aastane tüdruk. Tüdruku kõrval istus tema isa, kes oli alkoholi tarvitanud.

14. septembril kella 16 paiku jäi patrullpolitseinikele Toila vallas Saka-Toila tee 18. kilomeetril silma sõiduauto Honda, mille sõidustiil tundus kahtlane, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Sõiduki kontrollimisel selgus, et roolis oli juhtimisõiguseta 10-aastane tüdruk ning tema kõrvalistmel istus 43-aastane mees, kes oli alkoholijoobes. Mees selgitas politseile, et tahtis enda tütrele lihtsalt meelelahutust pakkuda ja plaan oli sõita Toila poodi.

Politsei toimetas mehe arestimajja kainenema, tüdruk viidi koju ja anti emale üle.

43-aastase mehe suhtes alustati väärteomenetlust liiklusseaduse paragrahvi 202 lõige 1 alusel, mis käsitleb juhtimisõiguseta isiku mootorsõidukit juhtima lubamise eest mootorsõiduki omaniku poolt.

«Politsei tegeleb igapäevaselt joobes juhtide või kiiruseületajatega, kes annavad halba eeskuju lastele. Me ei saa kuidagi lubada seda, et lapsevanemad hakkavad ise õhutama enda lapsi seadust rikkuma,» ütles Jõhvi patrullteenistuse välijuht Egon Kollo.

«Lapse lubamine autorooli on vastutustundetu ja mõtlematu käitumine, millega seatakse ohtu nii lapse enda kui ka teiste kaasliiklejate elu ja tervis, lisas Kollo. «Kitsal teel sõites oleks piisanud vaid ühest valest liigutusest traagilise liiklusõnnetuse põhjustamiseks,» sõnas välijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles