Narva-Jõesuu soovib Peterburi juristide abil kompensatsiooni saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva-Jõesuu rand pühapäeval, 25. juulil 2010.
Narva-Jõesuu rand pühapäeval, 25. juulil 2010. Foto: Sergei Stepanov

Narva-Jõesuu linnavalitsus kavatseb kasutada peterburi juristide abi, et nõuda sisse kompensatsiooni ujuvsaare tekitatud prahi ja risu koristamise kulude katteks Narva-Jõesuu mererannalt ja Narva jõest.

Narva-Jõesuu linnapea Andres Noormägi rääkis Postimees.ru’le, et kogu Narva-Jõesuu rand ja Narva jõe kallas puhastatakse prahist nädala lõpuks.

Ta lisas, et suur osa prahist on kokku korjatud, küsimus on lihtsalt selle utiliseerimises.

Saarejäänuste utiliseerimiseks on mitu varianti, millest kalleim on need prügina ära koristada. Üks võimalus on veel saare jäänuste andmine elektrijaamale, igatahes on risu äravedu plaanis alustada neljapäeval.

Kompensatsiooni küsimine on teemana homse koosoleku päevakorras, selgitas linnapea. Kuigi pole veel teada kompensatsioonisumma suurus, mida sisse nõudma asutakse, on tõenäoline, et nõue esitatakse Jaanilinna elektrijaamale mitte linnavalitsusele.

Konsultatsiooni ja õigusabi kavatseb Narva-Jõesuu linn küsida Peterburi juristidelt, kuna ka kõik pretensioonid esitatakse ilmselt Peterburis läbi mõne sealse õigusbüroo.

Kindlasti arvestatakse kompensatsiooninõudesse sisse ujuvsaare jäänuste kokkukorjamise ja utiliseerimisega seotud kulud, kuid kuna saar tegi kahju paljudele osapooltele on võimalik, et juurde arvatakse ka linna tulemata jäänud turistide tõttu saamata jäänud raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles