Ministeerium loodab lasteaedade tervisenõuded vormistada sel nädalal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi lasteaedadele esitatavad tervisenormid leevenevad, peavad omavalitused ponnistama tingimuste parandamise nimel.
Kuigi lasteaedadele esitatavad tervisenormid leevenevad, peavad omavalitused ponnistama tingimuste parandamise nimel. Foto: Liis Treimann

Sotsiaalministeerium loodab lasteaedade tervisenõuded kehtestava ministri määruse esimese versiooni sel nädalal valmis saada.

«Määruse eelnõu esimene versioon saadetakse töörühmale sellel nädalal kommenteerimiseks,» kinnitas sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Jana Rosenfeld BNS-ile.

Tema sõnul peab praegu kehtivast määrusest saama kaks erinevat määrust: 1. septembril jõustuv sotsiaalministri terviseedendamise ja päevakava määrus ja 1. jaanuaril jõustuv valitsuse määrus ruumide, sisseseade ja sisekeskkonna kohta.

«Hetkel tegeleme esimese määrusega, kuid see ei ole veel valmis,» nentis Rosenfeld. Valitsuse määruse eelnõu esimene versioon pannakse kokku sügisel töörühma poolt laekunud ettepanekute alusel.

15. juunil kogunenud koolieelsete lasteasutuste töörühma esimesel koosolekul otsustati, et ministri määruse tööversioon peab valmima 23. juuliks.

Töörühma esimesel koosolekul osalesid majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, haridus- ja teadusministeeriumi ning sotsiaalministeeriumi esindajad, samuti Eesti linnade liidu, maaomavalitsuste liidu, Tallinna haridusameti, terviseameti ning Tervise Arengu Instituudi esindajad.

MTÜ-dest olid esindatud Eesti lastevanemate liit, Eesti lastekaitse liit, Tallinna lasteaedade hoolekogude liit ja Eesti lasteaednike liit.

Lasteaedade tervisenõuded ning nende järelevalve ajasid tänavu aprillis tülli Tallinna linnavalitsuse ja sotsiaalministeeriumi. Tallinna linn teatas, et lõpetab tervisekaitsenõuete tõttu uute laste vastuvõtu lasteaedadesse.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur allkirjastas seepeale mais määruse, mis võimaldab lasteaedadel tegutseda edasi olemasolevates ruumides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles