J.K. Rowling sattus Šotimaa iseseisvuse pooldajate viha alla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
J.K. Rowling
J.K. Rowling Foto: SCANPIX

Briti kirjanik, menukate «Harry Potteri» raamatute autor J.K. Rowling sattus internetis rünnaku ohvriks pärast seda kui ta annetas suure summa Šotimaa iseseisvuse vastastele.

Suurbritannia endise kaitseministri John Reidi väitel alustasid Šotimaa iseseisvuse pooldajad kampaania nende naiste vasu, kes pooldavad Ühendkuningriigi terviklikuks jäämist, edastab Daily Mail.

Reid süüdistab Šoti iseseisvuslasi naiste vastu suunatud vihas ja solvangutes.

Kirjanik Rowling sattus internetis laimukampaania ohvriks pärast seda kui ta oli annetanud miljon naela Šotimaa iseseisvusmisvastasele kampaaniale.

Vihased Šoti iseseisvuslased nimetasid kirjanikku «litsiks» ja «häbiplekiks».

Internetis rünnati ka tuntud šotlannast ärinaist Michelle Moned, kes hoiatas, et Šotimaa iseseisvumine võib kaasa tuua suuri majandusprobleeme.

«Internetis kasutatud solvangud puudutavad ka mehi, kuid enamjaolt on need suunatud kuulsate naiste nagu Rowling ja Mone vastu,» lausus Reid.

Ta lisas, et igaühel on õigus oma seisukohale, kuid sellegi poolest tuleb oma keelekasutust kontrollida ning seisukohti ja arvamusi saab väljendada ka viisakalt.

Šotimaa iseseisvusreferendum toimub 18. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles