Rüütli: IRL on juba pikka aega käinud eneseleidmise rasket teed

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli
Karel Rüütli Foto: Toomas Huik / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimehe Karel Rüütli sõnul on Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) käinud juba pikemat aega eneseleidmise rasket teed ja seetõttu pole üllatav, et kevadistel riigikogu valimistel võib erakonna peaministrikandidaadiks tõusta kunagine peaminister Juhan Parts.

Rüütli ütles Postimehele, et kindlasti ei saa IRLis toimuvat vangerdust pidada üllatuseks, sest erakonna eneseotsinguid iseloomustavad ka pärast opositsiooni langemist tehtud mitmed kannapöörded senistes seisukohtades. «Tegelikult teab ja tunneb Eesti avalikkus Juhan Partsi ju väga hästi ja mäletab tema tegusid nii Res Publica esimehena kui ka peaministrina,» lausus ta.

Tema sõnul näitab aeg, kas konkurents parteimaastiku paremal tiival läheb nüüd ägedamaks või mitte. «Igal juhul tuleks IRLile soovida edu ja endisele majandusministrile rohkem riigimehelikkust. Seitse aastat majandusministeeriumi juhtinud Partsi tänased väljaütlemised praamihanke teemadel ei tee talle kindlasti au,» lausus Rüütli.

IRLi esimees Urmas Reinsalu teatas täna hommikul erakonnakaaslastele saadetud kirjas, et teeb pühapäeval kogunevale partei volikogule ettepaneku kinnitada IRLi peaministrikandidaadiks Parts, sest praeguses olukorras vajab Eesti tema hinnangul peaministrit, kes on suuteline tegema Eesti huvides julgeid otsuseid ja omab samas ka kogemust.

Riigikogu valimised toimuvad Eestis 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles