Luhamaal toimub Eesti ja Venemaa piiriesindaja kohtumine

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Vene piir
Eesti-Vene piir Foto: Margus Ansu / Postimees

Luhamaa piiripunktis peaks täna pärastlõunal toimuma Eesti ja Venemaa piiriesindaja kohtumine, kus jätkatakse 5. septembril toimunud ja Eesti kaitsepolitseiniku kinnivõtmisega lõppenud piiririkkumise lahendamist.

Eelmisel nädalal saatis politsei- ja piirivalveamet Vene Föderatsiooni piiriesindajale kirja, kus tegi ettepaneku uuesti kohtuda. Eesti ametlik piiriesindaja, politsei- ja piirivalveameti piirivalvekolonel Aimar Köss kinnitas kirjas, et Eesti on 5. septembril aset leidnud piiririkkumise kohta Vene piirivalvele kõik tõendid esitanud ning ootab jätkuvalt piiriesindajate abide allkirjastatud ühisvaatluse protokolli kinnitamist.

5. septembril kella 13 ajal ehk neli tundi pärast kaitsepolitseiniku kinnivõtmist korraldati intsidendi toimumise kohas ühisvaatlus, kus nii Eesti kui Venemaa piirivalve esindajad kinnitasid, et piiririkkumine toimus suunaga Venemaalt Eestisse ja tagasi Venemaale. Selle kohta vormistatud akti allkirjastasid piiriesindajate abid.

Piiriesindajad pidid protokolli allkirjastama eelmisel esmaspäeval, kuid neli tundi kestnud kohtumine tulemusi ei andnud. Järgmisele kohtumisele, mis pidi toimuma kaks päeva hiljem, Venemaa delegatsioon enam kohale ei tulnud.

Valitsustevaheline leping näeb ette, et kui piiriesindajatel ei ole võimalik piirijuhtumi osas kokkuleppele jõuda, lahendatakse küsimust edasi välisministeeriumite vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles