Kohus langetab Toobali ja Laasi süüasjas otsuse oktoobri keskel

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohtus jätkus täna protsess keskerakondlaste Priit Toobali ja Lauri Laasi üle, kellele riigiprokuratuur nõuab tingimisi karistusi, Keskerakonnale ja Ivor Onksionile aga rahalisi karistusi. Süüdistatavatel oli võimalus öelda lõppsõnad, otsus avaldatakse oktoobri keskel.

Riigiprokurör Inna Ombler selgitas ekspertide seisukohti, mille kohaselt olid orderite allkirjad võltsitud. Väidetavalt võltsis Priit Toobal Eesti Keskerakonna kassa sissetuleku ordereid erakonna huvides, et võimaldada kasutada erakonna majandustegevuses tuvastamata päritoluga sularaha, näidates seda füüsiliselt isikutelt saadud lubatud annetusena.

Samuti ütles prokurör, et kaitsja viide maadevahetuse riigikohtu lahendile pole antud kaasuses argument.

Süüdistatavatel midagi uut lisada polnud. Toobal ega Laasi ei võtnud jätkuvalt osaks neile osaks pandud süüdistusi,  Onksion avaldas kahetsust oma tegude üle ning lisas, et vabandust Hannes Rummu on ees vähe rõhutatud. 

Toobal ütles Postimehele, et eilsel istungil lükkas nende kaitse Oliver Nääs peamiselt tuginedes varasematele Riigikohtu otsustele prokuratuuri poolt tehtud süüdistused ümber ja on seda meelt, et prokuratuur on kohtu aega raisanud. Õigustmõistvat otsust lootev Toobal lisas, et tänaseks on selge see, et ükskõik, milline maakohtu otsus tuleb, üks osapooltest kaebab selle kindlasti edasi.

Riigiprokurör Inna Ombler taotles eile toimunud kohtuistungil Priit Toobalile ja Lauri Laasile karistuseks tingimisi vangistusi selle eest, et nad kallutasid Ivor Onksioni ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummu meilikontodesse.

Priit Toobalile taotles prokurör eri süüdistusepisoodide eest liitkaristusena ühe aasta ja kolme kuu pikkust tingimisi vangistust, Lauri Laasile ühe aasta pikkust tingimisi vangistust, ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai Postimehele. Mõlemale soovis ta karistuse täitmisele pööramise ajaks kolmeaastast katseaega. 

Keskerakonnale taotles prokurör rahalist karistust 20 000 eurot. Ivar Onksionile nõudis prokurör samuti rahalist karistust 250 päevamäära ulatuses, mis tema sissetuleku puhul teeb 800 eurot. 

Otsus Toobali, Laasi, Onksioni ja Keskerakonna kohta avaldatakse 17. oktoobril.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles