Laar kiidab Partsi peaministrikandidaadiks tõstmise heaks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Margus Ansu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) auesimees Mart Laar tervitas plaani nimetada kevadistel valimistel erakonna peaministrikandidaadiks mitte esimees Urmas Reinsalu, vaid aseesimees ja kunagine peaminister Juhan Parts ning ütles, et peaministrikandidaadi ja esimehe koha eraldamine on mitmes aspektis praktiline samm.

Laari sõnul tähendab täna avalikuks tehtud otsus lühidalt seda, et IRL läheb võitma märtsis toimuvaid riigikogu valimisi. «See võib tunduda uskumatuna, sest IRLi toetusprotsent on hetkel madalam kui teistel parlamendierakondadel. Soovitaksin siinkohal aga mõelda toetusprotsentidele enne viimaseid kohalike omavalitsuste valimisi, mille IRL mäletatavasti kindlalt võitis,» märkis ta erakonnakaaslastele saadetud kirjas ning lisas, et praegu on IRL tänu uute tegijate liitumisele veelgi tugevam.

Samuti nimetas Laar õige mitmes aspektis praktiliseks sammuks erakonna peaministrikandidaadi ja esimehe koha eraldamist, mida ta enda sõnul soovis juba ammu. «Nüüd tegi IRL selle lihtsalt ära. Nii on see olnud ka mitmes teises riigis, kas või naabritel Lätis. Peaministrikandidaat tegeleb valimistega ning erakonna esimees erakonna juhtimisega,» kirjutas ta.

Ühtlasi avaldas ta arvamust, et Reinsalu on erakonna esimehena teinud head tööd ning Parts tõuseb tugevaks peaministrikandidaadiks. «Koostöö, millest oleme rohkem rääkinud kui teinud, on see, mis meid edule viib. Selleks soovin kõigile palju jõudu,» lisas Laar.

Riigikogu valimised toimuvad Eestis 1. märtsil. IRLi volikogu arutab peaministrikandidaadi nimetamist sel pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles