Analüütik: IRL loodab värskendust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Voog
Aivar Voog Foto: Peeter Langovits

Ilmselt loodab IRL Juhan Partsi peaministrikandidaadiks asetades saada erakonna kuvandile värskendust, ütles analüütik Aivar Voog.

Olulist muutust erakonna reitingule sellest otsusest Voog ei ennustanud. «Kindlasti valimisteks annab uue impulsi, aga valimissituatsioonis on olulisem, kuidas suudetakse valimiskampaaniat kohandada Juhan Partsile või kuidas ta seal välja paistab, kuivõrd ta ise selles kampaanias motiveeritud on – sõltub paljudest faktoritest,» rääkis TNS Emori uuringuekspert Aivar Voog. «Kindlalt väita, et see on väga positiivne või negatiivne sõnum, ei saa.»

Põhjusi, miks erakonna juht Urmas Reinsalu ise peaministrikandidaadiks asuda ei soovinud, ei osanud Voog väga täpselt arvata. «Kuna peamisel konkurendil erakonna juht vahetus ja seal on nooruslikkus tulnud ning värskendus on toimunud, siis võis see olla motiiviks,» mõtiskles ta.

«Juhan Parts on tipp-poliitikuna kogenum, ta on ju olnud peaminister ja erakonna juht. Kogemusi on tal kindlasti rohkem,» hindas Voog. Ta oli päri arvamustega, et IRLi ridades on ta kindlasti üks tugevamatest kandidaatidest peaministri kohale.

Seda, et Juhan Parts valijatele endist erakonda Res Publicat meenutama hakkab, Voog ei arvanud. «See on suure osa valijate poolt juba ära unustatud. Ju siis Parts on puhanud peale ministriametit ning tunneb jõudu, et uuesti valituks saada.»

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Urmas Reinsalu tegi täna hommikul erakonnakaaslastele saadetud kirjas ettepaneku nimetada kevadistel riigikogu valimistel erakonna peaministrikandidaadiks kunagine valitsusjuht ja kauaaegne minister, praegu parlamenti kuuluv Juhan Parts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles