Eesti suursaadik Egiptuses andis üle volikirja

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse president Abdel-Fattah al-Sisi.
Egiptuse president Abdel-Fattah al-Sisi. Foto: SCANPIX

Eesti suursaadik Egiptuse Araabia Vabariigis Sander Soone andis eile Egiptuse presidendile Abdel Fattah El Sisile üle oma volikirja.

Välisministeeriumi pressiesindaja teatel vestlesid Eesti suursaadik ja Egiptuse president volikirja üleandmise tseremoonia järel lühidalt kahepoolsetest suhetest. «Eesti ja Egiptuse suhetes on veel kasutamata potentsiaali,» sõnas suursaadik Soone.

Suursaadik Sander Soone kõneles veel Eesti kogemusest e-valitsemise ning IT võimaluste vallas. 2014.a. märtsis sõlmiti kahe riigi kommunikatsiooniministeeriumide vahel IT koostöö alane memorandum. Veel räägiti põgusalt olukorrast Põhja-Aafrika regioonis ning Euroopa arengutest.

Eesti suursaatkond Egiptuses avati 2010. aasta märtsis ning Sander Soone on teine Kairos alaliselt resideeriv Eesti suursaadik.

Sander Soone on sündinud 23. mail 1965. aastal Tallinnas. 1988. aastal lõpetas Soone Tallinna Tehnikaülikooli automaatika ja telemehhaanika erialal ning hiljem Eesti Diplomaatide koolis. Diplomaatilist karjääri alustas Soone 1992. aastal julgeolekupoliitika büroos. Aastatel 1993-1994 töötas Soone suursaatkonnas Brüsselis ning vahemikul 1994-1998 poliitikaosakonnas.

1999-2002 töötas Soone nõunikuna Eesti alalises esinduses NATO juures. Vahemikul 2002-2003 töötas Soone juhtkonna nõunikuna ning 2003-2006 1.poliitikaosakonna peadirektorina. Aastatel 2006-2010 oli Soone Eesti alalises esinduses Euroopa Liidu juures erakorraline ja täievoliline suursaadik Euroopa Liidu poliitika ja julgeolekukomitees ning vahemikul 2010-2012 oli ta peadirektor poliitikadirektori osakonnas. Alates 2012. aastast töötas Soone poliitikaosakonna peadirektorina.

Suursaadik Soone kõneleb inglise, vene ja prantsuse keelt.  Ta on abielus ning tal on kuus last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles