NASA teeb avalduse mehitatud kosmoselendude jätkamise kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui NASA teatas äsja, et kavatseb mehitatud kosmoselende jätkata, siis Vene kosmonaut Aleksandr Skvortsov käis näiteks kosmoses alles möödunud kuul.
Kui NASA teatas äsja, et kavatseb mehitatud kosmoselende jätkata, siis Vene kosmonaut Aleksandr Skvortsov käis näiteks kosmoses alles möödunud kuul. Foto: SCANPIX

USA kosmoseagentuur NASA teatas eile et teeb kell 16.00 (23.00 Eesti aja järgi) olulise avalduse mehitatud kosmoselendude jätkamise kohta.

NASA ei ole saanud saata inimesi kosmosesse alates viimasest süstikustardist 2011. aastal. Agentuuri teatel tehakse avaldus Kennedy kosmosekeskusest Floridas ning see kantakse otse üle agentuuri telekanalis ja võrgulehel.

«Ameerika jätkab mehitatud kosmoselende. Teatame, kes hakkab viima meeskondi rahvusvahelisse kosmosejaama,» teatas NASA Twitteris.

NASA kõneisik keeldus enne avaldust täpsustustest.

USA kosmoseagentuur on kulutanud sadu miljoneid dollareid, et aidata erafirmadel nagu SpaceX, Boeing ja Sierra Nevada töötada 2017. aastaks välja kosmosesõidukeid mehitatud lendudeks ISS-i.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles