Ameeriklane püüdis ujuda Põhja-Koreasse, et kohtuda Kim Jong-uniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea sõdurid vahipostil.
Lõuna-Korea sõdurid vahipostil. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea sõdurid pidasid kinni Ühendriikide kodaniku, kes püüdis ujuda üle piirijõe Põhja-Koreasse.

«Meessoost Ameerika kodanik peeti kinni läinud öösel, kui ta proovis ujuda üle jõe Põhja-Koreasse,» teatas Lõuna-Korea kaitseministeeriumi esindaja, lisades, et mees anti üle asjaomastele võimudele, kuid ei täpsustanud kellele.

Kohaliku uudisteagentuuri Yonhap andmetel oli tegu 20ndates või 30ndates eluaastates mehega, kes väidetavalt ütles uurijatele, et ta soovis kohtuda Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga. Uudisteagentuur lisas, et piirivalvurid pidasid mehe kinni vahetult pärast südaööd Hani jõe lõunakaldalt.

Ühendriikide saatkond pole juhtunut kommenteerinud.

Kahte Koread eraldava piiri ületamine on harukordne. Siiski on taolisi juhtumeid esinenud. Näiteks septembris püüdis Lõuna-Koreast pärit mees ujuda üle Imjini jõe Põhja-Koreasse, kuid tapeti Lõuna-Korea sõdurite poolt.

Samuti on meelde tuletatud vahejuhtumit 1996. aastast, kui ameeriklasest Evan Hunziker ujus üle Hiina Rahvavabariiki Põhja-Koreast eraldava Yalu jõe. Paljas ja alkoholijoobes mees, keda Põhja-Korea võimud süüdistasid spionaažis ning keda enne vabastamist hoiti kinni kolm kuud, oli väidetavalt enne seda sõlminud oma joomakaaslasega kihlveo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles