Värsked küsitlused: šotlased jäävad Ühendkuningriigi koosseisu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jah-kampaania aktivistid Edinburghis.
Jah-kampaania aktivistid Edinburghis. Foto: SCANPIX

Šotlased otsustavad homme toimuval rahvahääletusel jääda Ühendkuningriigi koosseisu, selgub täna avaldatud kolme arvamusuuringu tulemustest.

Väljaande The Scotsman tellitud ja uuringufirma ICM läbi viidud küsitluse tulemused näitasid, et Ühendkuningriigi koosseisu jäämist toetas 45 protsenti ja lahkulöömist 41 protsenti vastanuist, ülejäänutel puudus selge seisukoht.

Uuringufirma Opinium korraldatud küsitluse tulemuste kohaselt toetas Ühendkuningriigi koosseisu jäämist 49 protsenti ning eraldumist 45 protsenti vastanuist.

Väjaande Scottish Daily Maili tellitud ja uuringufirma Survation tehtud küsitluse tulemuste järgi toetas Ühendkuningriigi koosseisu jäämist 47,7 ja lahkulöömist 44,1 protsenti vastanuist.

Referendum 18. sajandi alguses iseseisvuse kaotanud Šotimaa võimaliku taasiseseisvumise üle toimub neljapäeval. Referendumil esitatakse «jah/ei» vastusevariantidega küsimus «Kas Šotimaa peaks olema iseseisev riik»?

Parandatud kell 14:24. Referendum toimub homme, 18. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles