Elektriraudtee läheb sügisel üle uuele piletimüügisüsteemile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrirong.
Elektrirong. Foto: Liis Treimann

Elektriraudtee uus piletimüügisüsteem põhineb puutevabal kiipkaardil, millele saab laadida raha, võimaldades reisijal kaardi abil rongist sõidupilet soetada.

Elektriraudtee avalike suhete juhi Norbert Kaareste sõnul on uus süsteem arenduses olnud ligi kaks aastat.

Tema sõnul tõotab AS Webmedia loodud tarkvaralahendus pakkuda Elektriraudtee klientidele sellist ostumugavust, mida on ettevõttelt kaua küsitud.

Uues süsteemis saab reisija interneti vahendusel osta omale perioodikaardi, mis tuleb hiljem rongis aktiveerida.

«Reisija võib oma sõidukaardile ka hoopis raha laadida, saades nii vajadusel hiljem rongist selle abil pileti osta,» kirjeldas Kaareste uut piletimüügisüsteemi.

Tema sõnul on sääraseid lahendusi kasutusel mitmel pool Euroopas.

Edaspidi saab kõiki sõidukaardiga seotud tehinguid teha nii rongis kui internetis. Ainsa erandina ei hakka ettevõte müüma  ühe korra pileteid internetis.

«Neid saab sõidukaardiga reisija jätkuvalt ainult rongist soetada,»  täpsustas Kaareste.

Kaareste sõnul lihtsustab uus süsteem kindlasti ka reisijale eurodes  piletiostu. «Edaspidi võib reisija näiteks iga kuu alguses oma sõidukaardile 10 eurot laadida, hoidudes nii rongis müntidega arveldamise vaevast, » selgitas Kaareste.

Süsteemi eeldavaks kasutusajaks loetakse vähemalt viis aastat. Piletimüügikeskkonna aadressiks on pilet.elektriraudtee.ee.

Esialgne süsteemi plaanitud kasutuselevõtu kuupäev on 6. september.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles