Soome esimene terrorismi-kaasus – neljale inimesele esitati süüdistus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia äärmusrühmituse Al-Shabaab võitlejad õppustel.
Somaalia äärmusrühmituse Al-Shabaab võitlejad õppustel. Foto: SCANPIX

Prokuratuur esitas süüdistuse neljale isikule, keda seostatakse Ida-Aafrikas tegutseva äärmusislamistide rühmitusega Al-Shabaab.

Süüdistuse saanud isikuid, kes eitavad süüd, kahtlustatakse terroriorganisatsiooni rahastamises. Neist ühte süüdistatakse lisaks ka värbamistegevuses ning terroriaktide ettevalmistamises. Väidetavalt kogusid süüalused aastatel 2008-2011 Al-Shabaabile tuhandeid eurosid, teades, et seda kasutatakse terrorismi rahastamiseks.

Uurimist on varjanud saladusloor alates 2011. aasta sügisest, kui tuli avalikuks, et alaliselt Soomes elavatel isikutel on sidemeid peamiselt Somaalias tegutseva Al-Shabaabiga, mille ÜRO ja Euroopa Liit on liigitanud terroriorganisatsiooniks. 

Kahtlusaluste ring oli veelgi laiem, kuid prokuratuur ei esitanud süüdistust kahele isikule, kes samuti kuulusid kahtlusaluste sekka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles