Veokile ette sõitnud ATV eakas juht hukkus kokkupõrkes

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgamaal Vidrikel juhtus täna lõunapaiku traagiline liiklusõnnetus, kus veoki ja ATV kokkupõrkes hukkus ATVd juhtinud vanem mees.

Politsei sai teate Otepää vallas Tatra-Otepää-Sangaste tee 34. kilomeetril juhtunud avariist kella 12.53 ajal, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja. Esialgsetel andmetel liikus veok Mercede Benz, mida juhtis 22-aastane mees, Sangastest Otepää suunas. Talle sõitis kõrvalteelt ette järelkäruga ATVd juhtinud 84-aastane mees.

Kokkupõrke tagajärjel paiskus kumbki sõidukitest vastassuunavööndisse. ATVd juhtinud mees sai õnnetuses nii raskeid vigastusi, et hukkus sündmuskohal.

Politsei selgitas, et veokit juhtinud mees oli kaine ja tal oli vastava kategooria juhtimisõigus. ATV andmete kontrollimisel selgus, et see ei olnud registreeritud ega läbinud seega korrapärast tehnoülevaatust. Ka ei olnud juhil kiivrit, mis maastikusõiduki juhile on kohustuslik.

Valga vanemliikluspolitseinik Kaimar Karm ütles, et õnnetus juhtus heade ilmastikuoludega ja sirgel teelõigul. «Esialgseid andmeid analüüsides võib eeldada, et kahe sõiduki kokkupõrge, mis nii raskete tagajärgedeni viis, juhtus piisamatust tähelepanust ja hooletusest kõrvalteelt peateele sõites,» kommenteeris ta.

Tänavu on Eestis juhtunud liiklusõnnetustes hukkunud 54 inimest, mullu samal ajal 47 inimest.

Õnnetuspaigas oli tee suletud peaaegu kaks tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles