Piiririkkumise juhtumiga hakkab tegelema välisministeerium

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti piir.
Eesti piir. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kuna Eesti ja Venemaa piiriesindaja ei jõudnud 5. septembril toimunud ja Eesti kaitsepolitseiniku kinnivõtmisega päädinud piiririkkumise detailides kokkuleppele, hakkab küsimusega edasi tegelema välisministeerium.

«Lepime peagi suhtluses Vene poolega järgmistes sammudes kokku,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Postimehele.

5. septembril kella 13 ajal ehk neli tundi pärast kaitsepolitseinik Eston Kohvri kinnivõtmist korraldati intsidendi toimumise kohas ühisvaatlus, kus nii Eesti kui Venemaa piirivalve esindajad kinnitasid, et piiririkkumine toimus suunaga Venemaalt Eestisse ja tagasi Venemaale. Selle kohta vormistatud akti allkirjastasid piiriesindajate abid.

Eesti ja Venemaa piiriesindaja arutasid ühisvaatluse protokolli kinnitamist viimati eile, kuid üle seitsme tunni kestnud kohtumisel ei jõudnud nad piiririkkumise asjaoludes kokkuleppele.

«Politsei- ja piirivalveamet ei tagane 5. septembri ühisvaatlusel fikseeritud tõenditest, mis näitavad, et piiririkkumine toimus suunaga Venemaalt Eestisse ja tagasi Venemaale,» teatas politsei- ja piirivalveamet eile hilisõhtul ning lisas, et Vene pool ei esitanud läbirääkimistel piiririkkumise asjaolude kohta ühtegi uut tõendit.

Eesti vabariigi piiriesindaja, politsei- ja piirivalveameti piirivalvekoloneli Aimar Kössi sõnul on piiriesindajad ühisel seisukohal vaid selles, et 5. septembril ebaseaduslik piiriületus toimus. «Mis puudutab piiriületuse suunda ja järjestust, siis selles osas oleme jätkuvalt eriarvamustel,» ütles ta Kuku raadiole antud intervjuus. «Vene Föderatsiooni piiriesindaja väitel neil puudub täiendav informatsioon, mille kohaselt saaksid nad meie seisukohtadega nõustuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles