Patriarh Kirill sai kingituseks hävituslennuki SU-35

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogu Venemaa patriarh Kirill.
Kogu Venemaa patriarh Kirill. Foto: SCANPIX

Kaug-Idas Amuuri-äärses Komsomolskis asuva tsiviil- ja sõjalennukite tehase töötajad kinkisid Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirillile ühekohalise hävituslennuki SU-35.

Tegemist on kõige ebatõenäolisema kingitusega, mida kirikupea võiks kunagi saada, vahendas BBC. Tehase töölised said temalt aga ikooni.

Patriarh, kellel on president Vladimir Putiniga eriti tihedad sidemed, rõhutas eile töölistele peetud kõnes Venemaa kaitsmise tähtsust.

«Venemaa ei saa olla vasall. Kuna Venemaa pole mitte üksnes riik, see on terve tsivilisatsioon, see on 1000-aastane ajalugu, paljude kultuuride sulatusahi, see on tohutu jõud, sealhulgas vaimne, ajalooline tee, ajaloolised traditsioonid.» rääkis ta.  

Selleks, et Venemaa saaks oma elu ehitada iseseisva riigina, peab olema vajadusel võimalik  isamaad ka kaitsta, rääkis patriarh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles