Riigiprokuratuur esitas Venemaale õigusabitaotluse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver Venemaa jõustruktuuride vangina
Eston Kohver Venemaa jõustruktuuride vangina Foto: Kuvatõmmis

Riigiprokuratuur esitas seoses Eston Kohveri juhtumiga Venemaale õigusabitaotluse.

Riigiprokuratuur esitas täna Venemaa Föderatsiooni pädevale õigusasutusele taotluse Eston Kohveri kinnipidamise ja tema suhtes läbiviidava kriminaalmenetluse kohta ametliku informatsiooni saamiseks, teatas prokuratuur.

Kaitsepolitseiamet alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis puudutab ebaseaduslikku vabaduse võtmist vägivallaga Eesti Vabariigi riigipiiri ja ajutise kontrolljoone ebaseaduslik ületamist.

Käesolevaks ajaks kriminaalmenetluses kogutud tõenditele tuginedes on tuvastatud, et kaitsepolitseiameti ametnik Eston Kohver viibis 5. septembri hommikul kella 9 paiku teenistusülesandeid täites Eesti Vabariigi territooriumil Lõuna-Eestis Võru maakonnas, Vene piiritähise nr 121 lähistel, kus temalt võeti tulirelvaga ähvardades ebaseaduslikult vabadus ja ta toimetati tema tahte vastaselt Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles