Balti riigid moodustasid julgeolekuküsimuste koordineerimiseks komitee

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti riikide lipud
Balti riikide lipud Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti, Läti ja Leedu siseminister allkirjastasid kokkuleppe, millega moodustatakse siseministeeriumide vahel ühiste julgeolekuküsimuste koordinatsioonikomitee.

«Võttes arvesse Venemaa agressiivset käitumist Ukrainas ning Eesti kodaniku röövimist Eesti territooriumilt Vene eriteenistuse poolt, tuleb Balti riikidel teha tihedat koostööd, et tagada paremini meie riikide julgeolek,» ütles siseminister Hanno Pevkur ja lisas, et selliseks koostööks uute võimaluste leidmine ja tegevuste koordineerimine ongi loodava komitee ülesanne.

Koordinatsioonikomiteesse hakkavad kuuluma Eesti, Läti ja Leedu sisejulgeoleku eksperdid, kelle ülesanne on välja töötada ühised sisejulgeolekut tugevdavad meetmed ja tagada nende koordineeritud rakendamine, teatas siseministeerium.

Ministeeriumi teatel on esimesed sammud julgeoleku ühiseks tagamiseks ka juba astutud, sest 5. septembril leppisid Balti riikide siseministrid Vilniuses kokku kolme riigi politsei eriüksuste koostöös terroristide ja ekstremistide tegevuse tõkestamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles