Paeti sõnul pole tarvis Eestis ühiskondlikku stressi suurendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
Välisminister Urmas Paet Foto: Toomas Tatar

Välisminister Urmas Paet ütles täna Saksa Süddeutsche Zeitungi avaldatud Ukraina presidendi Petro Porošenko väite kohta, mille kohaselt ähvardas Venemaa president Vladimir Putin lisaks Ukrainale kogu Ida-Euroopat, et Eestis pole tarvis pidevalt ühiskondlikku stressi suurendada.

«Minu meelest on meil selles osas väga selge, mida me siin Eestis ise peame tegema, mida me peame tegema koos liitlastega ja ma arvan, et üks oluline komponent on ka see, et mitte kogu aeg lasta ühiskondlikul stressitasemel tõusta, see ei aita küll kedagi,» ütles Paet BNSile.

«On ju selge, et julgeolekukeskkond Euroopas muutunud seoses Ukraina sündmustega ja selles valguses on praeguseks juba palju asju nii Eestis kui koostöös liitlastega täienenud,» sõnas Paet.

Ukraina presidendi Petro Porošenko sõnul oli Vene president Vladimir Putin öelnud, et võib tahtmise korral saata väed lisaks Ukrainale ka Balti riikidesse, Poola ja Rumeeniasse, kirjutab Saksa Süddeutsche Zeitung.

Ajalehe käsutuses oleva Euroopa Liidu välisteenistuse info kohaselt rääkis Porošenko Putini ähvardusest Euroopa Komisjoni presidendile José Manuel Barrosole möödunud reedel. Putin olla Porošenkole öelnud sõna-sõnalt, et «Kui ma tahaksin, siis võiksid Vene väed kahe päeva jooksul mitte ainult Kiievis, vaid ka Riias, Vilniuses, Tallinnas, Varssavis või Bukarestis olla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles