Ebaseadusliku vähitiigi osas alustatakse kriminaalmenetlust

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Keskkonnainspektsioon alustab möödunud nädalal Saaremaal Leisi vallas eramaal asuvas tiigis avastatud vähkide asjas kriminaalmenetluse.

Eile loeti ebaseaduslikust hoidlast leitud vähid ükshaaval üle ning saadi kokku 9526 vähki, sealhulgas 8514 elusat ja 1012 surnud isendit, teatas inspektsiooni pressiesindaja.

Siiani ei ole keegi end vähkide omanikuks tunnistanud. Väidetavalt ei tea ka maaomanik illegaalsest vähihoidlast midagi.

«Kuna vähkide ebaseadusliku püügiga on tekitatud keskkonnale oluline kahju, toimub edasine uurimine kriminaalmenetluse raames. Pärast vajalike toimingute tegemist annab keskkonnainspektsioon materjalid üle politseile, kes asja edasi menetleb,» seisab pressiteates.

Süüdlase kindlakstegemisel määrab karistuse kohus. Lisaks tuleb süüdlasel hüvitada keskkonnale tekitatud kahju.

Elusolevad vähid on seaduslikku vähikasvandusse hoiule antud, kuid edaspidi on plaanis need loodusesse tagasi lasta.

Osa vähkidest kavatsetakse lasta Põduste jõkke ja Laugi peakraavi, kus eelmisel aastal katk vähid hävitas. Loa vähkide ümberasustamiseks annab kohalik keskkonnateenistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles