Obama mõistis Porošenkoga kohtudes hukka Venemaa agressiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko ja Barack Obama Valges majas.
Petro Porošenko ja Barack Obama Valges majas. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama mõistis neljapäeval hukka Venemaa agressiooni, kui tervitas Ukraina riigipead Petro Porošenkot õhtul Valges Majas.

Obama avaldas Ukraina liidrile ühtlasi toetust raske otsuse eest, millega pakutakse suuremat enesemääramisõigust riigi idaosa separatistidele osana rahu saavutamisest Venemaaga.

Krimmi annekteerimine Venemaa poolt oli «reetmine», mis paiskas Euroopa viimaste aastakümnete tõsisemasse julgeolekukriisi, ütles Ukraina president varem päeval oma kõnes USA kongressi kahe koja ühisistungile.

«Krimmi annekteerimine on üks kaasaja küünilisemaid reeturlikke tegusid,» ütles Porošenko üle 500-le Ühendriikide seadusandjale.

Ta lisas, et Ukraina ei lepi ühelgi tingimusel ning mitte mingi hinna eest Krimmi okupeerimisega.

Porošenko kutsus neljapäeval USA kongressi üles Vene sanktsioonide suhtes kindlaks jääma ning Ukrainale riigi majandus- ning justiitssüsteemi reformimisel abi pakkuma. Riigipea kutsus Ühendriike üles Venemaad majandussanktsioonidega edasi survestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles