PM Šotimaal: Edinburgh'i öös särasid šotlaste kõrval katalaanid

Liisa Tagel
, Edinburgh
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EDinburghis moodustati öösel suur küünaldest Kataloonia lipp.
EDinburghis moodustati öösel suur küünaldest Kataloonia lipp. Foto: Liisa Tagel

Hommikukohvi juues istub mu kõrvallauda Kataloonia lipuvärvides särki kandev noormees. Ta näeb väga väsinud välja ja nendib, et ka üsna löödud - Šotimaa iseseisvus oleks katalaanidele olnud suureks julgustuseks.

Ta ei ütle küll oma nime, aga räägib, et tuli Edinburgh'i just nimelt spetsiaalselt referendumi ajaks ja kuulus ka nende inimeste hulka, kes öösel lootusrikkalt Kataloonia lippudega ringi käisid.

Edinburgh'is asuva Šotimaa parlamendi lähedale olid katalaanid ja nende sõbrad kujundanud küünaldest suure Kataloonia lipu - palju suurema, kui samamoodi maha asetatud Šotimaa lipu.

Seal kõrval paistis aga veel hulk lippe ja tundus, et kohal on suur osa neid, kellel võiks  Lääne-Euroopas olla mingisugunegi alus iseseisvust nõuda. Loomulikult lehvitab keegi seal kõrval ka Palestiina lippu. 

Kataloonia noormees nendib, et eks ole eitavast vastusest hoolimata see referendum neile ikkagi eeskujuks ja avaldab lootust, et kunagi hakkab ka Hispaania katalaanidesse niimoodi suhtuma nagu Ühendkuningriik Šotimaasse. «Ega me järele ei jäta ja ma loodan, et šotlased ka mitte,» ütleb ta lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles