Šotimaa asjade minister: loodan, et küsimus on leidnud lahenduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alistair Carmichael.
Alistair Carmichael. Foto: SCANPIX

Šotimaa iseseisvumise küsimus peaks olema nüüd lahendatud, ütles Briti valitsusse kuuluv Šotimaa asjade minister Alistair Carmichael.

«Ma loodan, et kõik pooled aktsepteerivad nüüd seda hääletust õiglasena, seaduslikuna ja otsustavana ning me oleme küsimuse lahendanud moel, mis tähendab, et me ei tule selle juurde tagasi,» teatas Carmichael avalduses.

Ministri sõnul tähistab Šotimaa elanike valik jääda Ühendkuningriigi koosseisu uue ja tugevama ühise riigi algust. Samuti märkis Carmichael, et referendumiga tõstatati Šotimaa jaoks olulisi küsimusi, mis on vajalikud muutmaks Šotimaal elavate ja töötavate inimeste elu paremaks.  

Minister lisas, et šotimaa rahvas hääletas ülekaalukalt tugevama Šoti parlamendi poolt ning sellele tuleb senisest rohkem võimu anda.

Šotimaa eilsel rahvahääletusel toetas Ühendkuningriigi koosseisu jäämist 55,3 protsenti ja eraldumist 44,7 protsenti valijaist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles