Šotimaa iseseisvuse pooldajad võidutsesid neljas, vastased 28 valimisringkonnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Šotimaa eilse iseseisvusreferendumi tulemustest selgub, et lahkulöömist Ühendkuningriigist toetati 32st ringkonnast neljas.

Kõige kõrgem oli toetusprotsent Ühendkuningriigist lahkulöömisele Dundee linnas, kus referendumil hääletas «jah» 57,35 protsenti hääletanutest. Suurimas valimisringkonnas, Glasgows, kus hääletamas käis kokku 486 219 inimest, toetas Ühendkuningriigist lahkulöömist 53,49 protsenti valijaist.

Ülejäänud kaks valimisringkonda, kus võidutses «jah» leer, olid Põhja-Lanarkshire (51,07 protsenti hääletanuist) ja Lääne-Dunbartonshire (53,96 protsenti hääletuist).

Kõige kõrgem oli Ühendkuningriiki jääda soovivate inimeste protsent Orkney saartel (67,2 protsenti), Šotimaa lõunaosas asuvas omavalitsuses Sotimaa piirid (66,56 protsenti) ja Shetlandi saartel (63,71 protsenti).

Šotimaa eilsel rahvahääletusel toetas Ühendkuningriigi koosseisu jäämist 55,3 protsenti ja eraldumist 44,7 protsenti valijaist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles