Rahahädas rahvusraamatukogu palub kultuuriministrilt abi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusraamatukogu uksed olid juulis avatud vaid kuu esimesel kahel päeval ja avanevad taas 2. augustil.
Rahvusraamatukogu uksed olid juulis avatud vaid kuu esimesel kahel päeval ja avanevad taas 2. augustil. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Rahvusraamatukogu järgmise aasta eelarvest jääb hoolimata koondamistest ja kollektiivpuhkusest puudu kolm ja pool miljonit krooni ning abi saamiseks on pöördutud kultuuriministri poole.

Kulude vähendamiseks on rahvusraamatukogu juba koondanud üle saja inimese ja määranud terve juuli kestva kollektiivpuhkuse kõigile töötajatele, millele lisandub veel kaks nädalat palgata puhkust, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Järgmisel aastal võib sarnane puhkuste ja kinniolekuperiood korduda, sest siis on personalikulude eelarve defitsiit enam kui 2 miljonit krooni ning lisaks tekib tuleval aastal 3,5 miljoni kroonine puudujääk info- ja kommunikatsioonitehnoloogia ning majandamiskulude defitsiidist.

Kultuuriminister Laine Jänes märkis, et sellelaadsed järgmist eelarveaastat puudutavad kirjad laekuvad neile päris mitmetelt asutustelt, kuid järgmist eelarveaastat saab täpsustada siis, kui rahandusministeeriumist on saabunud järgmise eelarveaasta prognoos.

Kui eelarvetaotlus jääb rahuldamata, siis väheneb rahvusraamatukogu haldusdirektor Mati Kibina hinnangul veelgi näiteks teadusartiklite ja vanade hinnaliste raamatute ostmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles