Politsei eest põgenenud ja kahte autot ramminud alaealisele määrati arest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EEVA KAUN/POSTIMEES

Politsei tabas üleeile hilisõhtul Raplamaal noormehe, kes pani toime mitmeid liiklusseaduse rikkumisi, nende hulgas korrakaitsjate eest põgenemine.

Kolmapäeva õhtul kella 22.45 paiku sai politsei vihje, et Harjumaal Jälgimäe kandis sõidab ringi auto, mille sõidumaneer tundub kaasliiklejatele kahtlane. Politseipatrull märkaski paari minuti pärast teates mainitud Volkswagen Golfi, millele olid kinnitatud hoopis teise auto registreerimisnumbrid, teatas Lääne prefektuur.

Autojuht eiras politseipatrulli antud peatumismärguannet, mispeale asusid politseinikud talle järele sõitma. Politsei eest ära sõitva auto juht eiras jätkuvalt peatumise märguandeid ning ületas pidevalt lubatud sõidukiirust. Suurima kiiruseületamisena fikseeriti asulasisesel teel lubatu asemel  rohkem kui 120 km/h. Sõit jätkus Harjumaal läbi Saue valla ja linna ning Raplamaal Kohila ja Rapla valla teedel. Teekond kujunes üsna pikaks, sest tiheda udu tõttu tuli olla ettevaatlik, et mitte kedagi asjatult ohtu seada. Sõidu käigus rammis autojuht ühte politseiautot nii tugevalt, et see vajab remonti, sama juhtus ka teenistusest vabal ajal politseipatrulli abistama tulnud politseiametniku isikliku autoga.

Auto õnnestus peatada Raplamaal Rapla vallas Raka külas metsateel, politsei pidas mehe kinni ja toimetas politseijaoskonda.

Autoroolis oli juhtimisõiguseta Raplamaalt pärit 17-aastane noormees, keda politsei on ka varem mootorsõiduki juhtimiselt kõrvaldanud. Tema tegevuse uurimiseks alustati väärteomenetlust.

Eile mõisteti noormehele Pärnu maakohtu Rapla kohtumajas karistuseks 16 ööpäeva aresti, mis kuulub kohe täitmisele. Ta mõisteti süüdi mootorsõiduki juhtimisõiguseta juhtimise, sellele mootorsõidukile mittekuuluva riikliku registreerimismärgiga sõiduki juhtimise,  mootorsõidukijuhi poolt varalise kahju tekitamise, mootorsõidukijuhi poolt lubatud sõidukiiruse ületamise ja sõiduki peatamise märguande eiramise alusel.

Lääne prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Sander Peremees hindab noormehe käitumist ohtlikuks. «Loodetavasti jõuab ta 16 järelemõtlemise ööpäeva jooksul arusaamisele oma teo ohtlikkusest. Sellise teo toimepanemine toob kaasa karmi karistuse ning paneb teda loodetavasti edaspidi seadusekuulekalt käituma,» märgib Peremees. Ta lisab: «Ehk saab noor mees aru, et oma teo eest on vaja karistust kanda, sellest õppida ning oma käitumisharjumusi muuta. Sellise käitumisega asetatakse ohtu lisaks endale ka teised liiklejad. Õnneks seekord ei saanud keegi inimestest viga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles